Svar på spørsmålsrunden

I går hadde jeg en spørsmålsrunde på bloggen. Jeg fikk en del spørsmål på bloggen og enda flere på facebook. 
Her er noen av spørsmålene jeg fikk: 

 

 • Har du fått noe negative tilbakemeldiger eller lignende etter at du valgte og dele livet og sykdommen din?
  Jeg har vært veldig heldig og fått bare fine tilbakemeldinger. Jeg er egentlig litt sjokkert over hvor fantastisk og snille folk er. Jeg har fått så mange meldinger at det har tatt flere timer for å ha fått svart alle. Folk har skrevet så utrolig mye fint at jeg har bllitt utrolig rørt. Jeg var veldig spent når jeg valgte å dele livet mitt på denne måten om det kom til å komme mange negative og stygge tilbakemeldinger men så langt har det gått veldig bra.
   
 • Hva trigger din ME?
  Jeg forsker fortsatt på hva jeg reagerer på og ikke. Men jeg har lært så langt at jeg må fordele energien jeg har. Jeg kan ikke være aktiv en hel dag om formen min er kjempe bra. Da får jeg meg en smell og blir liggende i flere dager. Jeg veit også at jeg bør holde meg unna alkohol for jeg blir kjempe dårlig av det. Alkoholen trigger og gjør meg veldig dårlig. Jeg har kuttet ut nikotin og drikker også veldig lite koffein da jeg blir veldig dårlig av det. ​​​​

 • Hva er det verste med å være syk?
  Det verste med å være syk er at jeg har mistet en del av meg selv. Jeg får ikke gjort det jeg ønsker. Jeg har veldig ofte dårlig samvittighet for menneskene som er i livet mitt. Jeg føler jeg ikke strekker til og skuffer de rundt meg fordi jeg ikke kan være med på alt. Spesielt min samboer har jeg veldig ofte dårlig samvittighet ovenfor. Jeg er veldig redd for at han skal bli lei av meg fordi jeg er syk hele tiden. Så det verste med å være syk er at jeg har mistet livskvaliteten min og mistet en del av meg selv. 

 • Ser du for deg å ha sykdommen ME hele livet?
  Nei det gjør jeg ikke. Det er noe jeg virkelig ikke håper på. Men jeg har også innstilt meg på om at det faktisk kan skje. Jeg prøver hver dag og godta at sykdommen er der. Jeg er veldig redd for at jeg skal leve resten av livet mitt med ME. 

 

 • Hva trigger din angst? Og hva gjør du for å mestre eller dempe angsten?
  Er det noe jeg enda ikke har funnet ut så er det hvorfor angsten kommer. Jeg har slitt med angsten så lenge nå og enda ikke blitt klok på den. Det er mest panikkangst/angstanfall jeg har slitt med. Jeg kan få det når som helst på døgnet. Om jeg ligger og sover eller om jeg sitter i bilen på vei til butikken. Angsten har også fått meg til å unngå situasjoner der jeg er redd for å få angst. Jeg har fått angst for angsten.
  For å mestre og dempe angsten så har jeg gått til psykolog i snart tre år og fått en del veiledning og råd. Jeg har også forsket veldig på det selv også. Pr dags dato så bruker jeg en app på telefonen som heter Pacifica. Det har hjulpet meg å ha på den når jeg får angstanfall. Det er en pusteøvelse som hjelper meg og roe ned. Det er mange flere apper som har samme funksjon som den. Jeg er også veldig avhengig av frisk luft når jeg får angst.Må innrømme det at jeg er så dritt lei den angsten at det blir noen ganger at jeg prøver å overse den og tenker at den skal ikke bestemme over meg. Jeg har blitt veldig flink til å "overse" angsten. Jeg merker at den er der og føler veldig på ubehaget men jeg lar den ikke styre meg på den måten som den gjorde for 1 år siden. 
   
 • Hvor ser du seg selv om 2 år?
  Om to år så håper jeg at jeg har blitt mamma og flyttet inn i et lite hus ved havet med min fantastiske kjæreste og hundene mine. Jeg ønsker veldig sterkt å bli mamma og stifte en familie så det er noe jeg håper skjer innen to år. Håper også at jeg har begynt å jobbe litt igjen. Reise litt og oppleve verden hadde også vært fantastisk. 

   
 • Får du noen form for stønad siden du har sykdommen ME? 
  Jeg får ikke noe stønad siden jeg har ME. Jeg får penger fra nav AAP (avklaringspenger). Økonomisk har det vært veldig tøft siden jeg ble syk. Jeg ligger veldig ofte etter med regningene da jeg ikke får det til å gå rundt med de pengene jeg får fra nav. Jeg synes det er tragisk og trist at det skal være sånn at man skal få enda en bekymring oppå alt det andre. Som at det ikke er nok fra før av. 

 

 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på :) 

Formen min er veldig dårlig i dag. Jeg har har så vondt i kroppen og har hatt flere angstanfall i natt. 
Så idag blir det bare og hvile seg og samle krefter. 
Ønsker dere alle en fin dag. 

 

LT

#Blogger #Helse #Sykdommenme #Sykdom  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sykdommenME

sykdommenME

28, Trondheim

Linnnordskag@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits